Return to site

ACC1 vergeet te winnen van Dosti - tijd gaat dringen

[door Observer] Opnieuw een zomerse cricketdag. Zeg maar tropisch warm en ACC mocht beginnen met een uurtje of drie fielden op een gort droog en derhalve keihard veld op Drieburg. Er was al snel succes want op 4 was het openingspaar opgeruimd door Botha en Kumar en op 34 viel de talentvolle Ahmed als 3e door een goede run out. Maar toen kwam Kohli, de man met de meeste runs in de Topklasse (722 – gem. 65) en hij maakte zijn reputatie weer waar door met zijn innings van 62 runs de Dosti boot bijeen te houden.

Bij 160/6 leek 200 haalbaar, maar de boel stortte in en op 177 was het afgelopen. Onze bowlers gaven liefst 35 (VIJFENDERTIG !) wides weg en dat zou ons later opbreken. Let wel een simpele wide aan de legside werd mede door het droge veld menigmaal tot wide-4 gepromoveerd = 5 runs ! Een heel dure grap waar wel eens extra aan gewerkt mag worden.

Vermeld dient te worden een schitterende running catch van Botha waarmee een einde kwam aan de innings van Kohli. Ook de gemiste vang van Saqib die hij in een volgende beweging tot run out wist om te zetten was bijzonder. Bowling : Botha 1/19/8 ; Kumar 1/21/5 ; Papa Z. 0/30/10 ; Rehmat 2/30/9 ; Raza 1/34/5 en Saqib 3/40/9.3 Aan bat begon ook ACC met 31/3 met resp. Rehmat, Asad en Rasool voor samen 2 runs aan de kant. Een uitstekend herstel volgde met coach Frenz (60) en Saqib (67) op weg naar de ogenschijnlijke winst. 130 voor 4!

Maar schijn bedriegt want vervolgens konden Ahmed, Raza en Kumar vertrekken met samen 1 ingebrachte run. En dan sta je 141/8 en is 178 heel ver weg. Alleen Botha (18) bakte er nog iets van. Wij ontvingen 8 extra’s en dan zie je hoe fataal die verrekte wides zijn! Oefenen op ”line and length” mannen!

Komende zondag komt lijst aanvoerder VOC op bezoek.

Naschrift redactie: helaas op 't nippertje geen winst dus, met de, hartelijk bedankt namens ACC, gesponsorde bal van trouwe supporter Ruud Ackermann. De opbrengst van de ballenactie van Rick Thorburn komt, zoals bekend, ten goede aan de ontwikkeling van het jeugdcricket bij ACC.

Scoresheets KNCB:

broken image