Return to site

ACC1-VOC: spannend duel, maar helaas geen punten

[door Observer] Op het wedstrijdformulier stond vermeld: “very exciting game played in good spirits” en dat was een uitstekende typering voor deze match met een bloedstollend einde op wederom een bloedhete zomerdag. Het werd een buitengewoon spannende en goede pot cricket die alleen helaas voor ons niet de twee punten opleverde die voor het grijpen lagen.

Met acht Rotterdamse wickets down en nog 16 runs te gaan in de laatste twee overs, werden in de 49e over twee vangballen om zeep geholpen. De eerste werd op de boundary door de handen heen tot 6 gepromoveerd en bij de tweede vergaten de fielders te callen wie van beiden de bal zou vangen en dus plofte het projectiel met een doffe plof tussen hen in op de grond.

Alles was voor niets geweest in die hitte!

Een gewonnen toss deed ons eerst batten en met goede bijdragen van Frenz (82) en Asad (40) en vooral Saqib (57) kwamen wij tot 217/7. Niet slecht, maar had beter gekund wanneer de run-rate beter was gecontroleerd. Het veld was uitgedroogd en daardoor hobbelig vooral op de gele stukken.

VOC wist dit totaal dus te maken in de laatste over dankzij vooral de taaie Seelaar (52)  – subliem run out gegooid door coach Frenz – en een perfecte innings van Edwards (64 no.).

Hoogtepunten naast die fraaie run out waren de lage vangbal van Sikander met als slachtoffer Schoonheim en de super vang van good old Opi in de slips waarmee O’Dowd kon vertrekken.

Bowlingcijfers: Asad 1/35/10 ; Botha 3/34/10 ; Saqib 1/23/4 ; Raza 1/36/10

en drie bowlers moesten het samen doen met 0/86 in 15.

VOC heeft een waar kampioenselftal met Seelaar, Klaassen, O’Dowd en Edwards uitkomend voor het Ned. XI en de coaches Rutgers en Fletcher. Daar heb je wat bij elkaar, maar de loonlijst voor club of omgeving moet gigantisch zijn.

Eerst komende wedstrijd op 5 augustus: Quick Haag

Bijgaand scoresheets KNCB:

broken image
broken image