Return to site

ACC2 ondanks century Hamdan Khan vechtend onderuit bij Qui Vive

broken image

[door Areeb Shoaib] Afgelopen zondag speelde ACC 2 haar 6e wedstrijd tegen Qui Vive. Nadat er 4 wedstrijden waren verloren was het belangrijk om 2 punten binnen te halen. Het vertrouwen was zeker hoog na de overwinning op Olympia. Na de ervaringen van de wedstrijd tegen Olympia koos ACC voor een energieke en jonge ploeg op deze warme dag. Met Sean Walsh, Beau te Boekhorst, Areeb Shoaib, Arghem Khan (allen 17), Berend Edelenbos (19) en Hamdan Khan (20).

Met zo een jonge ploeg leek het captain Stephan Hannema een goed idee om als eerste te gaan fielden. Nadat de eerste bal voor 4 werd geslagen werd het eerste wicket gepakt door Areeb in de 1e over, gevangen op point door Beau. Qui Vive koos ervoor om in de aanval te gaan, maar in de 5e over viel het tweede wicket. Deze keer gevangen op mid-on door Sean, gebowlde door Areeb en toen was Qui Vive opeens 2 wickets down voor 34. ACC maakte het zichzelf moeilijk door een aantal kansen te missen maar na een partnership van 49 viel het 3e wicket in de 13e over nadat Hamdan een goede vang pakte op de bowling van de ervaren Wim.

Sean (die zijn eerste wedstrijd bowlde als off-spinner) en Wim bowlde heel strak in de middle overs waardoor Qui Vive hard moest werken voor de runs. En na het gebruiken van een goede variatie door Sean ging batsmen nummer 4 uit na een wilde zwaai, en een goede vang door Ajit.

Maar na een goede periode maakte ACC veel fouten en Qui Vive profiteerde hier volledig van. Er werden veel kansen weggegeven en Qui Vive scoorde veel runs. Hamdan zorgde ervoor dat de set-batsman wegging voor 61 maar ondanks het wicket bleef Qui Vive doorgaan.

Aan het eind van de Innings zwaaiden de batsmen van Qui Vive er op los en werden er meer dan 100 runs gemaakt tussen de 30e en de 39e over, voordat Beau een prachtige laatste over bowlde waarin er maar 4 runs werden gemaakt. Qui Vive eindigde op een gigantisch totaal van 280 runs voor 9 wickets.

ACC ging met veel vertrouwen de 2e innings in. Sean en Umer opende de batting voor ons en na een snelle start en een aantal goede schoten viel het 1e wicket voor 24 na 3.3 overs en moest Umer naar de kant voor 9 runs. Sean viel al snel voor 12 runs en Ajit voor 3 waardoor ACC 46-3 stond na 9 overs en er was dus nog een lange weg te gaan voor een overwinning. Hamdan en Berend gaven de innings een beetje momentum nadat ze samen 33 op het bord hadden gezet maar helaas moest Berend toen vertrekken voor 25 mooie runs. Captain Stephan Hannema kwam in en sloeg een snelle 19 maar ook hij moest vertrekken waardoor ACC 104-5 stond na 21 overs.

Maar toen kwam de fightback van ACC. Hamdan en Roelof hadden samen 90 runs op het bord gezet in een geweldige partnership waarin de strike heel goed werd geroteerd. Uit een onmogelijke positie hadden de twee batsmen ACC een beetje hoop gegeven. Helaas viel Roelof na een goede 32 runs en ging Beau uit op zijn tweede bal, waardoor ACC na de 33e over nog steeds 87 nodig had - uit 7 overs, met 3 wickets in handen.

Hamdan nam zijn verantwoordelijkheid en sloeg erop los. In een partnership van 64 voor het 8e wicket maakte hij er ongeveer 50. En in de 36e over was zijn 1e 100 een feit. Hij eindigde op 121 met 8 boundaries en 6 zesjes. Helaas kon hij ACC geen overwinning bezorgen en kwam ACC 20 runs te kort.

Ondanks de nederlaag was er voor de meeste uit onze ploeg wel een hoogtepunt op deze warme dag want Pakistan had de Finale van de Champions Trophy tegen India gewonnen met 180 runs!

Match Summary

Qui Vive 280-9

ACC 260-8

Saksham 81* Areeb Shoaib 3-65, Hamdan Khan 121, G. Pawar 2-30,

Parag 61, B. te Boekhorst 2-42, Roelof Balk 32, R. Pandian 2-62,

D. Mane 40, Sean Walsh 1-25, Berend Edelenbos 25 D, Mane 1-9,

Qui Vive wint met 20 runs

Details ACC-bowlers

Areeb Shoaib 8-0-65-3,

Arghem Khan 3-0-31-0,

Beau te Boekhorst 7-0-42-2,

Wim Pielage 8-0-49-1,

Sean Walsh 8-1-25-1,

Hamdan Khan 6-0-64-1.

Naschrift redactie: Prima verslag, dank, Areeb. En Hamdan, van harte gefeliciteerd namens ACC met je maiden century!