Return to site

Beeldimpressie van ACC's geweldige 50 Not Out-evenement

broken image

[door de redactie/MvO] Het was de dag van Arthur, Harry en Max Jr. Maar zeker ook van Karel (van Osch) en Kees (Mulder). En van vele anderen. Zelfs van een bank, de bank van Hans (Woudstra, RIP). De 50 Not Out-dag zaterdag j.l. was ge-wel-dig. Met leuke speeches. En super georganiseerd allemaal, tot in de puntjes. Zelfs de zon speelde goed mee. Observer schreef het verslag al, met mijn staatsieportret van veel van ACC’s 50 NO-jubilarissen, hier een beeldimpressie -de foto's vaak kriskras door elkaar, het was werk genoeg- van die prachtige zaterdag in juni. Met onderschriften van bij de foto’s van deze redactie, die soms enkele namen even kwijt was. Reacties met goede/betere bijschriften en goede namen graag naar mij mailen.

PS Bekijk de foto's vooral ook even op pc, mac, laptop of tablet - zijn ze toch drie keer zo goed te zien als mobiel. PPS Bovenstaande overzichtsfoto -teams en 50 Not Outers- is gemaakt door onze EP, alleskunner, allesdoener.

broken image

De zo belangrijke ACC'er Karel van Osch heeft het niet makkelijk. Maar relaxt hier gelukkig langs de kant met een pilsje in de hand.

broken image

Spelers langs de kant: de spanning stijgt tot boven de 50 graden. John van Vliet verslaat wat hij net zag.

broken image

Petje af voor umpires Rick Thorburn en Hans Dukker, zonder wie deze wedstrijd geen wedstrijd was geworden.

broken image

Good old Ton Balk -ACC's oudste lid- umpire-de de eerste over. Martijn de Breet bowlt. Moet hij niet eens wat vaker een balletje gaan gooien voor ACC? Bij voorbeeld bij de Vets? Tis maar een gedachte. Foto: EP.

broken image

Applaus voor Max de Bruin Jr, is een van de drie nieuwe 50 Not Outers, en de enige die meespeelde. De sportieve inbreng van de jonge 50 NO-allrounder Arthur van Leeuwen werd gemist.

broken image

Hij loopt erbij, en ziet eruit, alsof-ie nooit is weggeweest: Martijn de Breet (links) van de beroemdste ACC-familie na Dukker, De Bruin en Balk (missen we nog eentje?), sleept samen met clubbobo Wim Pielage de tie binnen. De teams, klik hier.

broken image

Hier zijn de aanwezige jubilarissen nog een keertje, met voorop Carolien Korrelboom, de weduwe van 50 Not Out-er Hans Woudstra. Over 'de' bank waarop de ouderen zitten later meer. Staand vlnr Duco Ohm, Harry de Breet (nieuwkomer), Huib van der Heyde, Han van Leeuwen, Max de Bruin Jr (nieuwkomer), Wouter Hendriksen, Arthur van Leeuwen (nieuwkomer) en Hans Honsdrecht. Zittend vlnr Hans Dukker, Ton Balk, Karel van Osch, Max de Bruin Sr, Johan de Bie en Ferry Dukker.

broken image

Johan Schölvinck spreekt -en later zingt- kersverse 50 Not Outer Max de Bruin Jr toe.

broken image

Geef 'm een microfoon en aanschouw de metamorfose van deze Balk... Ook club stand-up comedian Jan sprak Max Jr en de andere nieuwe jubilarissen toe, langdurig en wel.

broken image

Harry de Breet werd fraai toegesproken door Cedric. Dat verhaal achter dat kratje is te lang om hier te vertellen. Links vooraan een, dachten we De Breetje. Links but not least de 50 NO-organiser-in-chief de onvolprezen Ernst-Pieter Knüpfer, binnenkort ook al -eervol- secretaris van het bestuur van heel grote zus AFC.

broken image

Hier staat 100 Not Out trots te wezen. Links nieuwkomer Arthur van Leeuwen, rechts zijn broer Han die lid bleef toen Arthur tijdelijk even afhaakte (jeugdzonde, vergeven). Of was Arthur nou rechts en Han links?

broken image

Ook Not Out en top-ACC'er is scorer Christiaan Soleman (hij scoorde samen met Marleen Balk). Positivo Chris moet deze week weer naar het ziekenhuis, helaas, voor een ernstige nieuwe ingreep. Heel de club wenst hem heel, heel veel sterkte !!

broken image

Handenwrijvend dat ze er snel op mag gaan zitten, op de bank van haar Hans, staat Carolien Woudstra. Werd geschonken door ereleden van ACC*, de Club van Acht van AFC* en Hans' oud-zakencompagnon Dé Hurwits.

broken image

De goed leesbare inscriptie.

broken image

Duco Ohm neemt afscheid van Karel van Osch en echtgenote. De met zijn gezondheid tobbende Karel bowlde overigens knap de eerste bal van de wedstrijd. Jarenlang was hij captain van ACC1 (gooide nog eens ene MvO uit dat team omdat-ie bang was om op VOC's Rob van Weelde te moeten staan). En haalde Oranje als pittige, snellere bowler. Zijn batten was een ander verhaal ;-). Super dat Karel erbij was! Links DiDiAnne.

broken image

Nog zo'n zeer welkome aanwezige, oud-captain ACC1 en stockbowler Kees Mulder, met rechts Pieter en Jet Sandberg. Hij bowlde nog een gevaarlijke bal ook - en meteen weer zwaaien! En fanatiek in het veld als ever. Alsof er niets veranderd was. Knap.

broken image

De binneneters. Pas even op: er waren ook veel buiteneters, wat jonger in jaren. Met reus Duco aan de bar, die ijskoud een witte wijn haalt.

broken image

Daar zitten heel wat jaartjes ACC naast elkaar op de bank van Rick! Links Liedeke Ohm, rechts Duco, en het pettenduo Ton Balk en Max Sr.

broken image

Ook weer zo goed om bij ACC te zien, Ferry Dukker, die nog steeds gek is op Toots Tielemans. Rechts in cricketwit dochter Nicolette als lieftallige assistente.

broken image

We zijn weer terug bij de overheerlijke Indische maaltijd van Ben & Co. Hier wordt Huib van der Heyde geserveerd. Met achter hem onze sympathieke die middag meespelende ACC1-pro Zakir Kathrada. Hij moet zijn ogen uitgekeken hebben, zoveel crickettalent op het veld ;-).

broken image

De namen van die twee rond het ronde tafeltje ontschieten ons even, maar alle aandacht voor die man daar midden achteraan: heel goed om Eric Booij weer terug te zien op ACC! Keep coming. En vooral: keep playing! Links Ulco Umans, nog steeds een spinner van enige naam. Die zijn broer Ralph echt een keertje moet meeslepen. Last but zeker not least, bijna verscholen achteraan, Rehan Younis.

broken image

Ook back-in-town en goed om weer bij ACC te zien, Lies de Bruin. Naast Phita Hondrecht met het gracieus grijze kapsel, en Liedeke Ohm die haar -uiteraard witte- crickettas goed vasthoudt. Die dame links van Lies is haar kleindochter Eline, dochter van Max Jr's zus Mirjam de Bruin.

broken image

Zo, Michel de Jongh duidelijk in beeld. En Mirjam. En Noah. Wat zien we ze weinig bij ACC, jammer. En crickettalent Noah missen we natuurlijk het meest ;-). Benno was er ook even, had een ander evenement in Loosdrecht. Ooit vermaard cricketer bij ACC, harde hitter en, zeldzaam, legspinner, die Benno. Barry met de pet is geen familielid hoor.

broken image

Op de door de meedenkende redactie omgedraaide bank zingen Johan de Bie, Hans Honsdrecht en Hans Dukker serieus het Max de Bruin Jr-lied van Johan Schölvinck mee. ACC heeft ook al zangtalent in huis, zo blijkt.

broken image

Wie is er nog niet op de foto geweest? Maken we hier goed. Onder leiding van, links, Marianna Dukker. Helemaal rechts Ahmed 'Opi' Zulfiqar.

broken image

Kees Mulder en Hans-Peter Dukker luisteren aandachtig naar Harry van Lingen, ex VOC en Oranje en nieuw donateur van ACC. Welkom to the club, Harry! Maar Rick Thorburn niet, die moet zich even concentreren op het in ontvangst nemen van een of ander glaasje. Of iets uitleggen over het kunnen sponsoren van ballen.

broken image

Hoe die achterhoofden van ACC'ers ogen wilden we ook wel eens zien. Ziehier. Bas van der Heyde herkennen we meteen.

broken image

Stond U er nog niet op? Hier misschien?

broken image

Heerlijk kouten in de schaduw, op zo'n warme 50 Not Out-dag. Van links naar rechts is bekend. De naam van de partner/man van Nicolette Dukker links in weer eens een ander fraai kleurtje is ons ter redactie helaas niet bekend, excuses.

broken image

Geroetschd -of is het geroetscht- werd er natuurlijk ook. Op een soort pitch met zeepbellen water. Leuk. De schaduw links is van uw fotograaf. Er komt geen fototoestel meer aan te pas.

broken image

We roetschen nog even door, want de jeugd heeft de toekomst. Die moet dus goed in beeld. Roetschleider lijkt Rehan Younis, ook hier weer amper in beeld. Of was het Richard Wolfe. Die zelf ook kan roetschen, bleek. Bijna beter dan cricketen, haha.

broken image

Oja, de einduitslag nog even, op het binnenkort te renoveren scorebord van ACC. Wat zal vooral mensen als David, Marleen en Christiaan en andere Loopveldscorers blij zijn met dat nieuws.

broken image

Oja (2). Ter afsluiting. Gewoon omdat ik deze foto zo mooi vind. En ontdekt wil worden als fotograaf, haha.

---------------------

*

Ereleden
Max de Bruin Jr.
Max de Bruin Sr.
Guido Dukker
Hans Honsdrecht
Ernst-Pieter Knüpfer
Bob Neseker
Cees Nierop
Karel van Osch
Christiaan Soleman
Club van 8
Max de Bruin Sr.
Hans Honsdrecht
Johan de Bie
Hans Dukker
Kees Gehring
Arthur Reddering
Ab Springer
Karel van Stuyvenberg
Vriend
Dé Hurwits