Return to site

De Tijger prijs en de lagere teams

Zou er een winnaar voor de TIJGER prijs in de lagere teams zitten ?

Wat zeg je? Nog nooit van de TIJGER prijs gehoord? Kijk dan maar even in het Jubileum boek 'ACC 100 jaar' pagina 119 en je zult zien dat deze prijs sinds 1966 bestaat! Het was een origineel idee van Rob Dukker om een beeld van een in goud gespoten tijger, naar destijds ESSO model, in te brengen als prijs voor de meest opvallend/waardevolle prestatie van een van onze cricketers in de maand Augustus.

In de maand Augustus wanneer de competities op het eind lopen en gestreden wordt om het Kampioenschap dan wel om degradatie te voorkomen.

De eerste winnaar was Henk Rikse (inmiddels 80 jaar !) en na hem volgde niet alleen individuele spelers, het kon ook zijn dat de prijs naar een heel elftal ging voor de gezamenlijke prestatie.

Zo werd de laatste TIJGER in 2022 toegekend aan de 2 kampioenen van vorig jaar te weten ACC.3 en de Zami’s.

Bij wie in huis zou de befaamde TIJGER zich vandaag de dag bevinden ??

Deze intro geeft meteen aanleiding om de huidige posities van de lagere teams onder de loep te nemen.

ACC 2 – Overgangsklasse : Dit team is nog steeds lijstaanvoerder met 2 punten voorsprong op VVV.2 en 4 punten op nr.3 HTCECA.

Op het programma staat oa. nog HTCECA–VVV 2.

ACC wil Kampioen worden want Nr.1 promoveert naar de 1e klas.

ACC 3– 2A: het 3e was een van de weinige teams dat op de herfstdag van 6 augustus een wedstrijd wist te winnen en wel door in Den Helder het gelijknamige team voor 64 runs uit te gooien na eerst 126 te hebben neergezet.

Grote man was bowler M.A. Rakha die met 6/14 in 8 weer vroeg naar huis kon om oa. over de TIJGER te lezen……..

Het derde staat op de 3e plaats, 5 punten achter nr.1 Bijlmer.

ACC 4 - 2B : Het 4e heeft 8 winstpartijen en 4x verloren. Met 16 punten staan ze er 3 achter op Kampong 3 maar het klapstuk Kampong 3 – ACC 4 staat nog op de rol voor 13 augustus.

ACC 5 - 3A : hier is het heel spannend want ACC.5 staat gelijk aan kop met VRA 7 elk 18 punten uit 11 wedstrijden.

Op 13/8 is het ACC 5 – Zwolle 2 en Dosti 3 – VRA.7 – ongekend spannend!

ACC ZAMI – poule 2 : ACC gaat aan kop voor Hilversum 1. Beide teams hebben 16 punten maar ACC speelde een wedstrijd minder.

Er kan nog van alles gebeuren, want beide teams hebben komende weekends nog diverse wedstrijden voor de boeg.

ACC ZOMI – poule 1: ook dit team wist op het regen weekend van 6/8 haar wedstrijd te winnen. Gelre ( met Joh.G. Gouberville en ons Erelid Cees Nierop) werd in 21 overs voor 59 runs aan de kant gezet en dat totaaltje werd in bijna 12 overs voor 4 wickets gemaakt.

CCG heeft met 9-14 de leiding gevolgd door Excelsior met 9-12 en ACC 9-10.

Op het programma staat nog: ACC–Excelsior.

Alles bij elkaar doen onze teams het heel behoorlijk en draaien allemaal in de top mee. Dus wie weet bevindt zich hier in ergens de man voor de TIJGER-prijs 2023.

OBSERVER