Return to site

Door HCC van de mat geveegd ACC1 gered door de gong: veilig!

[door Observer] In een doodsaaie laatste thuiswedstrijd op ’t Loopveld rekenden de Hagenezen robuust af met ACC1. Na een gewonnen toss besloot ACC te gaan batten, maar dat werd geen succes. In 36 overs had zowat iedereen zich met vangen als poffertjes laten wegsturen door HCC. Voor wie niets meer op het spel stond, in tegenstelling tot voor ACC. Alleen Opi (27) werd run out gegeven, maar dacht daar hij zelf (en met hem vele anderen) anders over.

De totale oogst was een magere 121 runs bijeengebracht door Rehmat, die het 32 overs volhield voor 38 runs, maar alle anderen om zich heen na een paar runs niet te missen poffertjes zag offreren aan een Hagenees. Alleen zijn Pa was, als batsman nr 9, met 27 runs ( 2 x 6 !!) agressief.

Ondanks het feit dat Sikander op 12 reeds 2 wickets had veroverd, hadden wij weinig in te brengen tegen de goed battende Staal (27), Street (59*) en Gorlee (30*). 126 voor 3 werd in 30 overs gemaakt. ACC zat weer eens zonder scorer en na een oproep van umpire v. Liempt voor een vrijwilliger stak Carolien Woudstra haar vinger op en kreeg nascholing van de Haagse scoorster. Hulde! Ook Daan Kappelhoff die na enig onderzoek de knoppen van het elektronisch score bord bediende, waarvan acte, verdient een pluim.

Quick speelde zich met winst op HBS veilig en aangezien Punjab ook verloor van kampioen VOC, zijn ook wij veilig omdat Punjab – al zouden zij de laatste wedstrijd winnen en wij van Sparta verliezen - ACC met een beter gemiddelde de eindstreep haalt. Heel benauwd, dat wel.

Inmiddels werd er langs de kant veel gemompeld over de merkwaardige winst van Punjab vorige week op Dosti (zie scoresheets KNCB hier). De Amsterdammers openden met 266/8 in 50. Punjab was daar aan volgend op 61 reeds 5 wickets kwijt, maar toen kwamen nr. 6 Latif (100) en nr. 7 Kahn (76) die vrijelijk mochten timmeren. Waarbij de erkende stockbowlers Davids en Hafeez nauwelijks in actie kwamen. Deze basis bowlers bowlden in de gehele competitie 2018 resp. 116 overs voor 26 wickets (Davids) en 120 overs voor 34 wickets (Hafeez) maar in de Punjab match met hoge totalen en een partnership van 160 voor het 6e wicket, elk slechts 3 overs de man, waarvan Hafeez als bowler nr.7 op de staart! Punjab won de match met 270/8 in 43 overs.

Uiterst merkwaardig, zoals alles rond Punjab anders loopt dan men zou verwachten. Het geschil met de KNCB (en dus de mede competitie deelnemers) over al dan niet legale buitenlanders komt op 30 augustus (!) voor de mondelinge behandeling bij de Commissie van Beroep op tafel! Dan zijn we al weer hoog en breed aan het voetballen en hockeyen en zit de competitie leider aan zijn programma 2019 te werken… Uiterst curieus!

Zondag a.s. laatste wedstrijd: Sparta – ACC.

Naschrift redactie: zie ook de fraaie Foto Impressie van de wedstrijd van Sander Tholen van TKcricket door hierop te klikken.

De scoresheets van de KNCB op basis van ACC-cijfers:

broken image