Return to site

Was dit de laatste Veteranen wedstrijd tussen ACC en Hercules?

[door De Veteraan] Afgelopen zaterdag speelde de veteranen van ACC hun thuiswedstrijd tegen Hercules, dit was het derde treffen tussen beide teams in de erg kleine veteranen competitie.

Beide teams hadden met moeite gelukkig wel weer genoeg spelers kunnen vinden zodat er gewoon gespeeld kon worden. Wij hadden dit keer één mannetje meer.

Na een gewonnen toss ging ACC natuurlijk batten. Helaas was ons openingspaar te vriendelijk voor Hercules en gaf niet te missen (ook niet door veteranen) vang kansen weg.

En opeens stond het 7 voor 3 na nog geen 4 overs. Gelukkig herstelden Michael en Ulco de situatie enigszins met een mooi partnership van 74 runs toen Ulco zich met 28 runs liet verschalken door A d V te U.

Michael ging nog even door maar overschatte zijn loopsnelheid en runde zich zelf met 43 runs uit. Wim voegde samen met de mooie staart, Junior die schitterend werd uitgevangen door onze substitute  Sjef, nog 22 nuttige runs toe maar op 124 waren de 32 overs op.

De brood lunch werd genuttigd tijdens het bekijken van de beelden van de Lords test, waar Engeland met het bat heer en meester was.

Dit moet de mannen van Hercules nog extra inspiratie hebben gegeven want ACC was niet in staat snel een doorbraak te forceren, mede doordat een aantal vang kansen niet op waarde werden geschat.

Het openingspaar van Hercules legde een gedegen basis en bouwde daar rustig op verder.

Robert was duidelijk toch wat onwennig bij zijn veteranen optreden en Nouri had een goede dag, maar brak er ook niet doorheen. Michael en Alex pakten ieder nog twee goede wickets, maar het was niet genoeg.

En in de laatste over passeerde Hercules rustig ons totaal met nog drie wickets in handen.

Na de wedstrijd werd er een mooie team foto gemaakt, want wellicht was het een historische dag. De kans is groot dat dit de laatste veteranen wedstrijd tussen ACC en Hercules is geweest.

De veteranen competitie is helaas op sterven na dood. Met nog maar vier clubs actief en het feit dat het steeds moeilijker wordt spelers te vinden lijkt een separate veteranen competitie niet langer haalbaar.

Diverse alternatieven zijn al geopperd richting KNCB en het inpassen van de vier resterende veteranen teams in één Zami afdeling lijkt de meest logische stap. We gaan het zien.

Komend weekend spelen de veteranen nog tegen Rood & Wit, dus wellicht ook dit de laatste veteranen wedstrijd tussen beide clubs.

broken image