Return to site

'En Bassie, en Bassie, en Bassie kan goed bowlen' (batten wisten we al)

broken image

[door Jan Balk] ‘En Bassie, en Bassie, en Bassie kan goed bowlen. En Bassie, en Bassie, hey, hey, hey!’ Dat zongen we natuurlijk met zijn allen, of althans in ieder geval alleen ik, zondagavond op de wijs van het legendarische nummer ‘Een bossie rooie rozen’ omdat batsman Bas van der Heyde totaal onverwacht zes wickets had genomen tijdens de glorieuze zege van ACC 2 op promotie kandidaat Rood en Wit 2. Wat een feest!

Na een uiterst tumultueuze week, waarin niemand minder dan Umer Muhammad spontaan besloot om de Whatsapp groep van ACC te verlaten omdat hij het niet eens is met het selectiebeleid van aanvoerder Stephan Hannema, koos diezelfde Stephan Hannema na gewonnen toss pardoes voor eerst fielden. Dat was natuurlijk even schrikken geblazen. De aanvoerder kiest namelijk al sinds jaar en dag na gewonnen toss voor eerst batten.

Maar de keuze van Hannema pakte wonderbaarlijk goed uit. Met dank dus aan de weergaloos bowlende Bas van der Heyde. Eerst dacht ik nog dat een van de beste batsmen die ooit voor ACC heeft gespeeld eigenlijk helemaal niet kon bowlen en zijn succes alleen maar dankte aan het feit dat hij goed kan vangen. Van der Heyde pakte namelijk zo maar drie caught en bowleds. Maar vervolgens slaagde Van der Heyde er dus in om nog eens drie wickets te nemen en er zat zelfs een clean bowled bij. Wat een pure klasse!

Het gevolg was dat Rood en Wit 2, waarvan we twee weken eerder nog kansloos hadden verloren, voor slechts 110 runs aan de kant zat. Beau te Boekhorst bowlde net nadat hij op school zeer verrassend was overgegaan ook nog eens fantastisch.

Aan bat waren wij vervolgens al heel snel de wickets van Irfan Alim en Ajit Kamboj kwijt. Dat was voor de tweede keer op een dag even schrikken geblazen. Maar opnieuw zorgde Bas van der Heyde voor de ommekeer. Hij batte niet alleen zelf fantastisch, maar coachte ook nog eens zijn speciaal voor de wedstrijd uit Suriname overgekomen battingpartner Zahir Doekhie op onnavolgbare wijze.

Het resultaat was dat ACC 2 het totaal van Rood en Wit voor het verlies van slechts drie wickets passeerde (zie ook scoresheets). Het bier na afloop van deze klinkende zege smaakte ongelooflijk lekker en daarom zongen wij wat later op de avond met zijn allen, of althans in ieder geval alleen ik, op de wijs van het legendarische nummer ‘Een bossie rooie rozen’: ‘En Bassie, en Bassie, en Bassie kan goed bowlen. En Bassie, en Bassie, hey, hey, hey!

Wat een feest!

ACC 2-Rood en Wit 2 2-0 Rood en Wit 110. S.E. Bakas 25. B. te Boekhorst 2/16/5, B. van der Heyde 6/19/7.4. ACC 111/3. Z. Doekhie 39, B. van der Heyde 51*.

[Fotobijschrift:]

Arsalan Alim (links) en Bas van der Heyde verlaten het veld na de klinkende zege op Rood en Wit.

broken image