Return to site

Het 'Go'-momentje van de ACC Vets thuis tegen Quick Nijmegen

[door Ulco Umans] Het ”stop-en-go” seizoen van de Vets had zaterdag 15 juli weer eens een “go” momentje met een thuiswedstrijd tegen de vrienden uit het Oosten van het land. Veel mail en app verkeer had weer geleid tot een 10 man sterk ACC met oudgedienden als Nagesh en Hans de W. en zowaar een debutant in de vorm van Mark Mulready. Een naam die nog enige malen zal terugkeren in dit verslag.

 

Volgens het boek na een gewonnen toss eerst batten, waarbij Mark, samen met Alex kon laten zien uit welk hout hij gesneden is. En dat is als tropisch hardhout kan ik u vertellen want na het snelle vertrek van Alex (7), een korte bijdrage van Hans (14) en Michael (8) was het Mark die samen met de als batter herboren Wim aan een totaal gingen bouwen. Met echte mannenslagen en soms met het nodige veteranen geluk (her en der een gedropt vangetje) werd het totaal van 75 voor 3 opgekrikt naar 154 voor 4. Wim werd achter de palen gevangen voor 32 runs waarna Mark en Nagesh het eindschot inzette om het totaal naar 200 te tillen. Uiteinde werd Mark op de boundary gevangen voor een zeer waardevolle 89 runs en sloot ACC op 198 voor 7 met Nagesh 23 n.o. Hoe Karel op de laatste bal uitging moet u maar aan hem zelf vragen en daarna nog even bij Michael een 2nd opinion halen.

 

Gelukkig had Quick zijn sterkste batsman thuisgelaten maar toch was het zeker geen gelopen zaak en Mohammed en Buijs gingen ook op het vereiste gemiddelde van start. Nadat Mohammed ongelukkigerwijze de bal via een leading-edge in zijn gezicht had gespeeld en retiredhurt ging nam T. Burkie het stokje vlot over en bleef het spannend. Pas nadat Karel als bowler werd aangezet veranderde alles. Er was van het batten nog zoveel agressie overgebleven dat alles in het bowlen werd gelegd en met behulp van vangen van Wim en Alex en ook nog een keer de stokken werden omgegooid was het op 143 voor 5 gedaan. Karel 3 voor 21 in 4. RESPECT!

 

Na afloop nog lang gezellig op ACC en waren we blij weer een potje gewonnen te hebben, maar toen hadden we nog geen idee dat deze wedstrijd de opmaat was voor een klassieker in de annalen van het Nederlandsche Cricket die de volgende week zou worden gespeeld.