Return to site

Geweldige zege van VCC 2 doet Engels wereldrecordje verbleken

Leuk hoor, zo’n wereldrecordje van 498 voor 4 van Engeland op VRA. Maar het stelde natuurlijk helemaal niets voor in vergelijking met de 209 all out van VCC U15 2 op het Loopveld in Amstelveen van afgelopen zaterdag. Zeker omdat de aanval van ACC U15 natuurlijk veel beter is dan die van het Nederlands elftal.

Neem het bowlen van Anshika Dixit. Zij had slechts één wide. En dat zijn er nog altijd vier minder dan Bas de Leede tegen Engeland. De bij Hilversum spelende en voor ACC uitkomende Tarun Moorty bowlde ook al zo fantastisch en had twee schitterende clean bowleds, Hij nam in zijn eentje tegen VCC 2 dus meer wickets dan Shane Snater, Bas de Leede, Philippe Boissevain en Aryan Dutt bij elkaar tegen Engeland. En datzelfde gold voor Sayed Sadat, die ook al twee wickets nam.

Leren

Ondertussen sloeg voor VCC 2 Albert Nel (63*) de ene na de andere bal het veld uit. Jos Buttler had er ongetwijfeld veel van kunnen leren. Al was het alleen maar omdat Albert een stuk minder vaak gemist werd dan de nummer vier van Engeland tegen het Nederlands elftal. Daarnaast bowlde de normaal bij ACC U13 spelende Rakesh Sripatnala tijdens zijn debuut voor ACC U15 echt elke bal op het spotje. Ach, hadden ze dat bij het Oranje nou ook maar gedaan. Dan had Engeland dat wereldrecord van 498 voor 4 natuurlijk helemaal nooit gehaald.

En wat te denken van het fantastische fielden van onder meer Yashneil Rokkam. Wat een inzet en wat een passie! Juist terwijl het voor ACC wat minder ging en VCC makkelijk runs maakte, stopte Yashneil de ene na de andere bal op onnavolgbare wijze. Ja, ook daar hadden de fielders van het Nederlands elftal op die zonovergoten vrijdag op VRA een voorbeeld aan kunnen nemen.

Feest

Vervolgens kreeg ACC de opdracht om 210 runs te maken voor de zege. En ja hoor, Tibo Balk (60*) maakte tegen VCC 2 in zijn eentje meer runs dan de internationals Vikramjit Singh (13), Aryan Dutt (0), Philippe Boissevain (5), Shane Snater (4), Logan van Beek (6) en Tom Cooper (23) samen tegen Engeland. En dan lieten Rakesh (24*) en Lonne Balk (18*) ook nog eens onwaarschijnlijk goed batten zien terwijl Sam Lord de allereerste runs van zijn leven maakte. Wat een onwaarschijnlijk feest!

Ik weet dan ook zeker en ook nog eens zonder enige twijfel dat ACC U15 Engeland lachend zou hebben verslagen op dat schitterende veld van VRA. En VCC 2 al helemaal. Want de Voorburgers van coach Marc Nota wonnen uiteindelijk omdat ACC niet verder kwam dan een totaal van 171/5. Maar wat was het weer een onwaarschijnlijk feest op het Loopveld. Minstens zo fraai als dat wereldrecordje op VRA.

Klik hier voor meer cijfers.

Jan Balk

broken image

De talenten van ACC U15 bowlen beter dan Oranje en gaan na een fascinerende nederlaag tegen VCC 2 op de foto.