Return to site

In vragenrubriek ‘Langs de boundary’ nr.19, Aryan Kumar, aan ’t woord.

[door Rick Thorburn] De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met de 15 jaar jeugd speler Aryan Kumar. Aryan heeft drie jaar bij VRA gespeeld maar is dit jaar lid van ACC geworden en is zeer blij met zijn besluit.

In ‘Langs de boundary’ stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.

De vragen aan Aryan:

 1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf en wat doe je zoal? “‘Ik ben Aryan Kumar. Ik ben geboren op 30 maart 2002 en ik ben 15 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Amsterdam. Hiervoor heb ik drie seizoenen bij VRA gespeeld en nu mijn 1e seizoen bij ACC, eerst zat ik te twijfelen om naar ACC te komen maar uiteindelijk ben ik blij met de keuze om bij ACC te komen cricketen. Ik hou van leren en natuurlijk cricket spelen. Ik heb een zus van 16 jaar die bij VRA speelt en Dutch Lionesses U15/U17”.
   
 2. Welke dingen vindt men bij jou thuis belangrijk? “Mijn ouders vinden belangrijk om balans te houden tussen cricket en school en niet alleen cricket of alleen school”.
   
 3. Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald? “Om naar ACC te gaan en zo lang mogelijk te gaan trainen op mijn batting en een wedstrijd te kunnen spelen”.
   
 4. Wanneer ben je gaan cricketen bij ACC? Hoe lang heb je cricket gespeeld? Hoe lang ben je lid van de vereniging? “Dit is mijn 1e seizoen bij ACC en ben super blij met de trainingen en er zijn super aardige mensen op deze club en dit is mijn 4e jaar dat ik cricket speel”.
   
 5. Ben je batsman, bowler of allrounder? “In mijn eigen ogen vind ik zelf dat ik een batting allrounder ben, maar sommige zien me als een bowling allrounder, soms weet ik ook niet meer waar ik beter in ben, maar ik hoop dat ik een goede batting allrounder kan worden die veel runs maakt en wickets pakt voor ACC”.
   
 6. Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week? “Ik train drie of vier keer per week en ik speel in het weekend twee wedstrijden(soms 1), dus acht uur aan trainingen. Als ik het niet druk heb train ik vaker in een week, als ik school heb dan wordt het iets minder jammer genoeg”.
   
 7. Met welke Dutch Lions elftalen heb je gespeeld en ging je binnenkort op cricket tour geweest? “Na super hard werken met Saqib, Asad, Sikander, Rehmet en Opi was dit jaar mijn eerste Dutch Lions seizoen. Met Dutch Lions U15 ben ik naar Husum geweest in Denemarken en heb daar vier wickets gepakt en 34 runs gemaakt in een T20 wedstrijd. Ik heb de Euro Challenge in Nederland gespeeld waar ik zes wickets in drie wedstrijden heb genomen”.
   
 8. Wat zijn je sterke eigenschappen, waar ben je goed in en waar kan je nog aan werken? “Mijn sterke eigenschappen zijn batten en bowlen waar ik nog aan kan werken en meer constant zijn als ik bowl en ik kan ook meer werken aan mijn fielding”.
   
 9. Wat is je beste prestatie tot nu toe? “Spelen voor ACC 1 en bowlen tegen mij vorige club VRA met 1 wicket in 9 overs en 32 runs tegen. Dit was mijn 2e wedstrijd voor ACC 1 en de eerste keer waar ik in actie kwam met bowlen was dit het hoogste punt van mijn carrière. Ik heb op Peter Borren en Eric Szwarczynski mogen bowlen, dus best moeilijk”. 
   
 10. Wat is belangrijk in jouw sport en heb je iets leuks meegemaakt met je sport? “Belangrijk is dat ik cricket leuk vind en als ik een fout maak als ik cricket speel dat ik niet mijn hoofd naar beneden doe, maar juist harder moet gaan werken. Ik ben met Amsterdam Cricket School naar Sri Lanka geweest dat was een leuke ervaring”.
   
 11. Wat is je huidige studie en waar zit je op school? “Ik ga van 3 Havo naar 4 Havo met profiel keuze Natuur Gezondheid. Mijn school ligt in Amsterdam en heet Scholen Gemeenschap Reigersbos”.
   
 12. Wat zijn je toekomstige ambities, maatschappelijk en sport? “Mijn ambities zijn zover mogelijk komen met cricket, zoals het Nederlandse team representeren en een andere ambitie is dokter worden of een architect”.
   
 13. Heb je andere hobby’s of sporten? “Ik hou van muziek luisteren, voetballen met mijn vrienden vind ik ook wel leuk en natuurlijk cricket”.
   
 14. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? “Grote droom is zover mogelijk te komen met cricket en het Nederlands team te representeren of zelf nog meer, wie weet”?

De laatste woord van ACC hoofd coach Ahmad Zulfiqar. “Aryan heeft een goede mentaliteit wil altijd graag trainen en werkt hard op de trainingen. Hij heeft deze zomer veel getraind met ACC U17 en ACC 1. Met als gevolg dat Aryan een grote stap heeft gemaakt deze zomer. Belangrijk is dat Aryan gelooft in zijn kwaliteiten en die ook blijft ontwikkelingen. Dit is nodig zodat hij snel naar het volgende niveau kan gaan”.

Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool, 15.Shreyas Potdar, 16. Mees van Vliet, 17. Roelof Balk, 18. Jamieson Mulready

broken image
broken image
broken image