Return to site

Very Odd Tournament - The day after!

[Door een Knuckledragger]       

Afgelopen zaterdag vond het eerste Very Odd Tournament plaats op ACC. Een erg vreemd maar leuk toernooi voor seven-a-side teams dat werd georganiseerd door het energieke super trio van ACC, Dick, Richard en Stephan.

Voor het toernooi hadden zich 12 teams aangemeld waarvan er uiteindelijk 10 ook echt hebben deelgenomen. Teams van allerlei verenigingen en achtergronden:

Moreton uit Engeland was er met 1-1/2 team. VRA, Olympia, Qui Vive, Groen-Wit en Excelsior waren vertegenwoordigd met teams of spelers en Amar Zaidi had een geheel eigen vrienden team op de been gekregen. En dan waren er nog de nodige ACC teams, waaronder het team waar ik mocht spelen, “The Knuckledraggers with bags”, hierin kwam iedereen die vooraf nog geen team had en toch mee wilde doen.

Het weer zat in de ochtend niet mee maar gelukkig waren er de avond ervoor (tijdens de fantastische Girls & Boys day) covers op de pitches op veld 1 en 2 gelegd. En kon rond tien uur de eerste wedstrijden beginnen. Nog wel een beetje regen, maar het werd al beter.

Wedstrijd statistieken moet U niet verwachten in dit verslag, want alle score sheets waren na afloop opeens verdwenen, Very Odd Indeed.

Was een spannende pot (waren ze natuurlijk allemaal) op hoog niveau die werd gewonnen door het team van Amar.

De Knuckledraggers moesten in de twee wedstrijdronde aantreden en het was nog onzeker wie er in dit team zouden spelen. Maar na mate de toss dichterbij kwam werd duidelijk dat dit team enige opvallende gelijkenis ging vertonen met De Underdog die onlangs de beroemde Mancunian cup had gewonnen. Was dit toeval??

De Knuckledraggers gingen prima van start en zetten de zegereeks van de Underdog gewoon lekker door richting halve finales. Ondertussen ook nog even het seven a side record op veld 1 van 87 runs in 6 overs van 5 ballen (ja want het waren very odd overs) neer zettend.

De sfeer rond de velden werd als maar beter. Bijna geen nattigheid meer, althans wat regen betreft dan. Fantastische muziek. En natuurlijk het mooie live commentaar op veld 1.

Vooral toen de commentary box werd bemand door onze Pakistaanse/Indiaase vrienden was het publiek niet meer te houden. IPL waardig!

Dad’s Army (vaders van onze U11 jeugd) had het moeilijk en bleef in de poule fase steken, ook Lola, Jaffria, Fairly Old, First Field en de Fly Gullies bleven daar steken.

Seven Wonders (Qui Vive), Moreton en Olympia hadden wel allemaal de winning mood te pakken en wisten de halve finales te bereiken.

In de halve finale liet Olympia het lelijk afweten tegen de Knuckledraggers en kwam niet verder dan 34 runs, dit was natuurlijk geen probleem voor de Knuckledraggers en zij gingen ongeslagen naar de finale.

De finale was tegen Seven Wonders die Moreton kansloos hadden gelaten in de semis.

Voordat de finale begon werd nog om de 3e en 4e plaats gespeeld door Olympia en Moreton. Olympia was weer volledig hersteld van de eerdere tik en zetten 83 runs op het bord, hetgeen Moreton niet wist te overtreffen.

Tijdens deze wedstrijd was de koude oorlog tussen de Draggers en de Wonders al begonnen. De Draggers probeerde met imponerend bier drinken de Wonders al op het verkeerde been te zetten. En de Wonders bleven cool als altijd met een lekker AAtje.

In de finale zetten de Draggers een strak target van ergens in de 70 neer (geen scoresheets weet U nog wel) waaronder een strakke 6 over de covers van Mighty Jim D.

Door goed bowlen en ik denk ook redelijk fielden kwamen de Wonders niet in de buurt en konden de Draggers de fantastische wissel trofee in ontvangst nemen.

Tijdens en na de wedstrijden kon iedereen zich zelf te goed doen aan een prima BBQ maaltijd die door Tuba en haar team van Z-Kantine prima was verzorgd. En gelukkig was er ook voldoende koud bier want de pitchers werden nog tot laat gevuld en werd dit fantastische toernooi in een fantastische en Very Odd sfeer pas in de later uren officieel afgesloten, of toch niet.

Volgend jaar weer???!!!!

Zoals onze Top Club Scribent Jan Balk zou zeggen.

Gezelligheid !!!! --- De Club Leeft

Voor Foto's en Videos van deze fantastische dag klik hier!