Return to site

Koude pannenkoeken maar geen punten krijgt ACC2 van Ajax in Leiden

[door Ajit Kamboj] Afgelopen zondag was onze 3de wedstrijd van het seizoen tegen Ajax Leiden. Nadat we de eerste 2 wedstrijden verloren hadden waren we erop gebrand om te winnen. We verzamelden op de parkeerplaats. Umer bleek ziek te zijn. Hij 's nachts om 5 uur afgemeld bij Steef via een Whatsappje. Hij zei dat het niet door de drank of stappen kwam, maar dat geloofden wij natuurlijk niet. Enfin de spelers druppelde 1 voor 1 binnen en waarachtig wat een sterk team bleken we opeens te hebben. Alleen maar jeudige talenten, Jim-Hamdan-Berend-Shreyas, een batting line up tot 11, deze wedstrijd moeten we kunnen winnen. 

 

Onderweg naar Leiden had Doekhie allemaal mooie verhalen over hoe geweldig het leven in Suriname is. Het leven is zelfs mooi dat hij 15 honden heeft alleen maar om zijn huis te bewaken. Om in de woorden van Jan Balk te citeren, wat een verhaal! Nadat we waren aangekomen bij Ajax Leiden bleek de sleutel van de kleedkamer het niet te doen, dus maar gewoon ouderwets op het veld omkleden. Ajax kreeg ondertussen nieuwe shirts uitgedeeld waarvan Berend netjes 1tje in zijn tas heeft gestopt. Hij dacht natuurlijk dat het een shirt was van Ajax Amsterdam, onze Godenzonen. Na een geweldige warming-up onder leiding van Jim Dukker bleek dat we de toss hadden gewonnen dat we eerst gingen batten. 

 

Ons vertrouwde openingspaar, Irfan en Zaheer, dat het in de 2 voorgaande wedstrijden zo goed had gedaan begon rustig. Na 35 runs in 9.4 overs viel het 1ste wicket. Irfan probeerde recht vooruit een 6 te slaan maar werd helaas gevangen op de boundary. Op nummer 3 kwam Ajit in. Na wat communicatie problemen met Zaheer zat Ajit alweer aan de kant run out, imperial duck. Ajit kreeg na afloop van Steef de Thanks for Coming Award. Van 35 voor 2 gingen we 60 voor 3. Sean ging uit voor 13 runs, die allemaal mooi achter het wicket waren.

 

Toen kwam de aloude ACC 2 collapse weer om de hoek kijken. Ene meneer Lamba pakte het ene naar het andere talent van ACC. 60 voor 3 werd opeens 64 voor 6. Jim Dukker, Hamdan, Steef allemaal kwamen ze ff kijken, maar blijkbaar vonden ze het aan de kant toch gezelliger. Vooral Hamdan die met zijn 20.000 volgers op Instagram natuurlijk geen tijd had om te batten, hij moest natuurlijk een nieuwe foto plaatsen op zijn Insta.    

 

Na een kleine recovery van good old Jan Balk, die aan de jeugd liet zien hoe je wel moet batten stonden we 77-7. Aan de andere kant stond Arsalan rustig te kijken hoe al zijn partners uitgingen. Hij eindigde uiteindelijk op 21 not out. Nadat Jan uit was, was het de beurt aan Berend. Hij had prachtige shots, waarvan 1 heerlijke cover drive maar ook hij ging uiteindelijk uit voor 12 runs. Als daarna ook nog Shreyas op de 1ste bal gaat was onze innings voorbij. ACC 2 115 ao

 

Na een heerlijke lunch, met koude pannenkoeken en stroop, in het kleine maar oh zo knusse clubhuis gingen wij fielden. Steef liep nog te mopperen tegen de umpires dat ze te laat waren. Want 5 voor 4 starten is 5 voor 4 starten en geen minuut later. Vooral niet als je aan de umpires vraagt of je team 5 minuten langer mag lunchen omdat de lunchbreak zo kort is.

 

Onze openingspaar is het talent Jim met aan de andere kant de ervaren Jan. Waar Jim tegen de batsmen loopt te sleggen terwijl hij wordt weg gebeukt laat Jan de bal praten. Jan pakt 3 heerlijke wickets en opeens staat Ajax Leiden 58 voor 3. Zou het dan toch kunnen voor ACC 2. Steef vervangt Jim door Shreyas en in zijn 3de over pakt Shreyas het 4de wicket, 65 voor 4. Shreyas houdt de druk erop en wat bowlt die jongen toch. Zijn uiteindelijke cijfers zijn 1-19-7. 

 

De coach van Ajax bat de wedstrijd verstandig uit en uiteindelijk passeert Ajax Leiden ons totaal in de 23ste over. Weer verloren voor de 3x op rij.

 

Na een biertje gaan we terug naar ACC waar blijkt dat het 3de en de Zomis ook verloren hebben. Als dan ook nog blijkt dat het bier op ACC op is en dat Steef met zijn scooter naar de Jumbo moet crossen om bier te halen is het al met al een dag om snel te vergeten.

 

 

ACC 2 115 ao

Z. Doekhie 27

A. Alim 21 not out

 

Ajax Leiden 116 v 4 in 22

J. Balk 3-30-7

S. Potdar 1-19-7