Return to site

Lang weekend met CRICKET en regen op Het Loopveld

[door Observer] - Afgelopen zaterdag was er de T20 tegen Kampong met 2 oud ACC-ers in de gelederen te weten all rounder Usman Malik en wicketkeeper Ratha Alphonse. Moesten we wel even winnen na de nederlaag van vorige week tegen Salland. Dat deden we ook uiteindelijk met 3 runs onder hoogspanning. Wij 116/7 en Zij 113/8, beide in 20 overs.

Wie tussen de buien door even de moeite nam om naar de activiteiten binnen in het clubhuis te kijken had op beide dagen van dit verslag kunnen zien dat de achterwand van ons clubhuis een totale upgrading onderging. Een AMVJ / ACC Commissie onder leiding van Stephan Hannema had een plan uitgewerkt voor een geheel nieuwe indeling van de achterwand waarbij beide clubs hun trofeeën en memorabilia kunnen uitstallen. Een echte, zeer vaardige timmerman was druk in de weer met deze hernieuwde decoratieve indeling. Er werd gezaagd, geboord en op hoge ladders gestaan om alles netjes op z’n plaats te krijgen. Een prachtig initiatief, klaar voor het leggen van de laatste hand of te wel de finishing touch. Complimenten aan de uitvoerders!

broken image

Zondag 1 augustus (waar blijft de tijd?) waren er 3 wedstrijden op het Loopveld: 1e, 2e en het 4e.

ACC1 – VCC1 wordt gekweld door regenbuien, maar het valt uiteindelijk mee. De buien vertrekken in sneller tempo dan er runs worden gemaakt. ACC wint de toss en gaat batten en brengt uiterst moeizaam in 45 overs 91 runs op het bord voor het verlies van 7 wickets. Op 40/4 ziet het er al niet best uit en we missen dit keer ook nog eens Chris Knoll en Sahil Kothari.

Maar we hadden wel Jake White in de opstelling staan. Nooit van gehoord en dacht dat het een binnengelopen Australiër zou zijn, meteen goed voor het 1e. Jake bleek echter een 17 jarige jeugdspeler uit eigen gelederen te zijn (overigens te jong om te zijn binnengelopen).

Na de 40/4 zijn het vooral Aryan Kumar (20 runs van 78 ballen) en Mees v.Vliet (16* van 79 ballen) die weigeren hun wicket in te leveren, zeer tot frustratie van de fieldende partij. Dit partnership leverde 32 runs op en werd door Bertus op TK beschreven als;” with ACC marooned in a sort of Saragossa Sea of scorelessness”. Met beter runnen hadden er zelfs 10 runs meer in gezeten en was de runrate boven de 2 uitgekomen. De eerder genoemde jeugdige Jake White liet een paar aanvallende slagen zien en bleef met 6 runs dapper not out.

VCC maakte dit totaaltje voor 2 wickets toch ook nog in 28 overs nadat op de 1e bal van de 2e over opener Hingorani van een sitter was gemist. Onze nieuwe wicketkeeper was niemand minder dan youngster Jake White die zijn eerste vang in top cricket maakte en slechts 2 byes noteerde.

ACC2 mocht zich in de wedstrijd tegen Qui Vive 2 ook regelmatig in de belangstelling van het publiek verheugen. Het 2e had Rob van Boeschoten in de gelederen en hij begon aan zijn 29e seizoen in dit elftal, naast de vele jaren dat hij ook voor het 1e of het 3e uitkwam. Een ware liefhebber. Het 2e leek op een overwinning af te stevenen na eerst zelf 142 runs te hebben gescored.

QV wickets bleven regelmatig vallen, maar een paar flinke meppen tilde de stand in de 34e en voorlaatste over naar 133/7. Na 3 ballen in de 35e over 136/7. Met de 5e bal valt er een wicket (runout van Beau) maar er staan wel 140 runs op het bord.

2 runs van de laatste bal voor een tie en 3 runs voor winst QV.

Laatste bal: helaas boundary 4 en verloren. Jammer.

En wat nog veel vervelender is, is dat in de Overgangsklasse A van ons 2e, Ghausia 2 zich heeft teruggetrokken.

Het vierde speelde zoals gemeld ook thuis tegen Qui Vive 4 en resulteerde helaas ook in een verloren wedstrijd. QV 186/6 na 40 en ACC 141 ao.

Voor zondag 8/8 as. : SPARTA – ACC   -   wie gaat de bal aanbieden?