Return to site

Moreton/ACC wint zeer verrassend van Moreton/ACC

[door Jan Balk] Een beetje captain gaat voor aanvang van een cricketwedstrijd een potje poten met een andere captain. Dat bleek maar weer eens tijdens de wedstrijd tussen een mix van het Engelse Moreton en ACC en een mix van het Engelse Moreton en ACC. Beide captains mochten na het potje poten omstebeurt een speler kiezen.

Een van de laatste wedstrijden van het seizoen deed verdacht veel lijken op een van de eerste wedstrijden van het seizoen. Het was tenslotte in april dat een mix van ACC 1, 2 en 3 tegenover een mix van ACC 1, 2 en 3 stond. Ook aan dit legendarische duel ging een potje poten vooraf.

Poten

Bij het poten zetten de twee captains omstebeurt een zo klein mogelijk stapje naar elkaar toe. Het resultaat hiervan is dat de voet van de ene captain uiteindelijk op de voet van de andere captain komt te staan. De aanvoerder, die beschikt over de ‘bovenste’ voet mag dan vervolgens de eerste speler kiezen.

Verrassend genoeg ging de mix van Moreton en ACC eerst fielden. Dit resulteerde in het feit dat de mix van Moreton en ACC alles bij elkaar 126 runs maakte voor het verlies van zo’n acht wickets. De scorer, een vriendelijke gast van Moreton, was straalbezopen. Als gevolg daarvan stond er in het boek dat Jan Balk vijf wickets had genomen terwijl hij eigenlijk maar drie cricketers had uitgebowld. En ik vond het al zo’n topdag!

Papa

Het hele weekend was trouwens sowieso al fantastisch. Dit had onder meer te maken met de onvergetelijk boys- en girlsday nacht, die we in de stromende regen hebben doorgebracht op ACC. Er mocht ook gezongen worden. En dit deed Stephan Hannema dan ook. Wat kan die gozer ongelooflijk mooi en zuiver zingen! Wij kregen allemaal tranen in onze ogen. En het feit dat het inmiddels al 03.00 uur ’s nachts was en we minstens 23 biertjes op hadden, maakte onze mening er zeker niet minder gekleurd op. Ik zou daarom zelfs willen zeggen: Stephan Hannema is de op een na beste zanger van de hele wereld.

Lisette Disselkoen zingt namelijk nog beter. Dat bleek toen de dochter van de enige echte Ton plotsklaps, het was inmiddels 3.30 uur, ’Papa, ik lijk steeds meer op jou’ begon te zingen. Ja, een mooiere boys- en girlsday nacht bestaat er niet.

Foto

Maar goed, we dwalen heerlijk af. Het verhaal gaat immers eigenlijk over de legendarische wedstrijd tussen de mix van Moreton en ACC en de mix van Moreton en ACC. De mix van Moreton en ACC slaagde er uiteindelijk in om het totaal van 126 runs voor het verlies van vier wickets te passeren.

Na afloop gingen we ook nog eens met zijn allen op de foto. Het werd een onwaarschijnlijk interessante foto. Met dank aan Richard Wolfe, die pardoes bedacht had dat we allemaal een paar sokken om onze handen moesten doen. Je moet er maar op komen. Vervolgens werd het uiteraard weer eens ouderwets gezellig.

Ik verheug me dan ook nu al weer op de volgende wedstrijd tussen een mix van Moreton en ACC en een mix van Moreton en ACC. Al was alleen maar omdat de twee captains dan van tevoren weer heerlijk kunnen poten. Proost!

Moreton/ACC-Moreton/ACC 2-0 Moreton/ACC 126. Rob 26*. J. Balk 3/12/6, C. Knoll 2/28/5. Moreton/ACC 127/4. J. Balk 27 retired, Steven 30 retired.

broken image