Return to site

Senna Younis leidt ACC U11-1 naar imposante zege op ACC U11-2

[door Jan Balk] De geweldige gabbers van ACC U11-2 hebben in een heerlijke wedstrijd net verloren van ACC U11-1. Senna Younis, die trouwens officieel Senna Rehan heet, groeide uit tot de man van de wedstrijd, maar ook alle andere spelers lieten bij vlagen uitstekend cricket zien.

De dag begon ook al zo uitstekend. Dit was vooral te danken aan het feit dat Richard Wolfe zo maar de sleutel van het clubhuis bij zich had. Hierdoor was het nauwelijks te merken dat de mannen van Ben voor de zoveelste keer te laat waren om het clubhuis te openen om de vroege gasten van bijvoorbeeld Kampong een kopje koffie te serveren. Maar goed, Richard Wolfe is natuurlijk niet voor niets tegenwoordig de keyman van de vereniging.

Het batten van de geweldige gabbers van ACC U11-2 was vervolgens geweldig. Het is mooi om te zien wat een ongelooflijke progressie de gabbers doormaken. In tegenstelling tot tijdens eerdere wedstrijden werden de wickets niet weggegeven waardoor er een prachtig totaal van 54 runs werd gemaakt. Vooral de opening van Nischal Konduri en Aadit Akre was uitstekend verzorgd. Ze maakten allebei vijf runs.

In de slotfase deelde Harshdeep (foto) nog enkele rake klappen uit waardoor hij vier runs maakte. En Oscar Trevethan maakte een van de mooiste runs die ik ooit heb gezien. En ik heb wat runs gezien in mijn leven. Bij ACC U11-1 was Joshua Francis met twee prachtige wickets de beste bowler.

ACC U11-1 had het vervolgens bijzonder moeilijk aan bat. Dit was vooral te danken aan goed bowlen van Connor Robertson, Aadit Dhaninkal en Mayank Konduri. Bovendien keepte Nschal Konduri fantastisch met een mooie vang op het bowlen van zijn broer en een razendsnelle stumping.

Op 24/3 hing er zo maar een absolute sensatie in de lucht en hadden de geweldige gabbers van ACC U11-2 de beste papieren om te winnen. Maar nummer vijf van ACC U11-1, Senna Younis, dacht daar anders over. De zoon van Rehan Younis en Lisette Disselkoen en de kleinzoon van Attie en Ton Disselkoen en de ouders van Rehan liet bijzonder intelligent batten zien. Hij nam geen onnodige risico’s, sloeg de slechte ballen keihard voor vier en tikte met 23 not out uiteindelijk de pot binnen. Ja, Senna kan de druk nu al beter aan dan zijn vader.

ACC U11-1 passeerde het totaal uiteindelijk voor het verlies van vier wickets. Komende zaterdagochtend 09.00 uur spelen de geweldige gabbers uit tegen Bloemendaal. En ook die wedstrijd belooft zonder twijfel weer een spektakel te worden.

ACC U11-1-ACC U11-2 2-0