Return to site

Versterkingen blazen ACC1 en 2 nieuw leven in - midden in coronacrisis

broken image

[door Jan Balk] Het coronavirus mag dan over de hele wereld voor dood en verderf zorgen, de Amsterdamse Cricket Club leeft als nooit tevoren! Dat bleek afgelopen zaterdag tijdens al weer een interessante ontmoeting tussen een combinatie van ACC 1 en ACC 2 en een combinatie van ACC 2 en ACC 1. Het tweede 20/20 potje van 2020 werd een onwaarschijnlijk spektakelstuk.

 

Helaas mogen er, protocol, protocol (zie elders op deze site) geen toeschouwers aanwezig zijn op deze gelukkig wel toegestane onderlinge potjes, die daarom ook niet vooraf worden aangekondigd. Dat de club leeft als nooit tevoren, heeft onder meer te maken met het feit dat ACC gedurende afgelopen winter een rits aan nieuwe leden heeft gekregen. Zij blazen de club prachtig nieuw leven in.

 

Genoten

Neem Charles McInerney. Hij speelde in het verleden voor Moreton Cricket Club, waar ACC Zomi jaren lang op tour is geweest. Zelfs de jeugd van de Amsterdamse Cricket Club komt daar tegenwoordig regelmatig. Charles had zo genoten van de gasten van ACC Zomi dat hij spontaan besloot om naar Amsterdam te verhuizen.

 

Charles kan geweldig batten en legde met 62 runs de basis voor het totaal van 121/3 van de eerst battende combinatie van ACC 1 en ACC 2. Onze fantastische in India geboren spinbowler Devanshu Arya was ook van de partij. Hij had in geen drie maanden gebowld, maar bewees met twee prachtige wickets dat bowlen, fietsen en zwemmen één ding gemeen hebben: Je verleert het nooit.

 

Suikerfeest

Er deden trouwens wederom ook weer spelers van VRA en Qui Vive mee. Alleen de kersverse VRA’er Shirase Rasool schitterde door afwezigheid omdat het suikerfeest een dag eerder begon dan hij had gedacht waardoor hij allerlei noodzakelijke voorbereidingen voor dit grote feest moest treffen. Maar hopelijk is hij er volgende keer weer bij.

 

Een andere nieuwe aanwinst is Cameron Burnett. Hij komt helemaal uit Nieuw-Zeeland en werkt voor Danone. Het leek hem wel wat om in Amsterdam het avontuur tegemoet te gaan en is zo maar aan komen waaien. Cameron batte eveneens fantastisch en zorgde er met minstens 55 not out voor dat de combinatie van ACC 2 en ACC 1 het totaaltje lachend voor het verlies van nul wickets passeerde.

 

Simpel

Het was zonder enige twijfel een bijzondere innings. Het batten van Cameron zag er in het begin niet uit. Maar nadat hij eenmaal simpel was gemist door Jack McClean, ook al zo’n fantastische nieuwe aanwinst, begon hij opeens te batten als een Nieuw-Zeelandse pro met een gigantische zes recht vooruit als een geweldig hoogtepunt. Bijzonder. Na afloop slaagde hij er dankzij zelf meegebrachte biertjes ook nog eens in om samen met de van Ajax Leiden afkomstige Quincy Brouwer, al weer een nieuwe aanwinst, midden in de coronacrisis een bescheiden derde innings te vieren. Wat een aanwinst!

 

Aan de andere kant liet Jamieson Mulready met 53 runs not out eveneens fantastisch batten zien. Ook Jamie kende een fraai hoogtepunt met een lekker zesje recht vooruit.

 

Sterker

Er kwamen nog veel meer nieuwe spelers in actie en ACC 1 lijkt onder de bezielende leiding van hoofdcoach Taku Kusano, Hoofd Technisch Zaken Mark Mulready en Team Manager Ernst-Pieter Knüpfer potentieel dan ook sterker te zijn dan ooit tevoren. Nederlandse topteams als Excelsior, HCC en HBS mogen blij zijn dat er dit seizoen geen competitie wordt gespeeld. Want zonder coronacrisis was ACC zonder enige twijfel begin juli al landskampioen geweest.

 

Komende zaterdag zullen de mannen van ACC 1 en ACC 2 opnieuw tegen elkaar oefenen. Dan zullen er ongetwijfeld wederom nieuwe en wellicht ook enkele oude sterren opstaan en fantastisch cricket laten zien. Wat een geweldig vooruitzicht. De club leeft!

 

 

ACC 1/ACC 2 - ACC 2/ACC1 0-2

 

ACC 1/ACC 2: 121/3. Charles McInerney 62. Devanshu Arya 2/14/4.

ACC 2/ACC 1: 122/0. Jamieson Mulready 53 not out, Cameron Burnett 55*.

 

Openingsfoto: Cooling down na een enerverend potje cricket op ACC.

 

Foto 2: Matchwinner Cameron Burnett (links) en de van Ajax Leiden afkomstige Quincy Brouwer genieten tijdens een bescheiden derde innings midden in de coronacrisis van een zelf meegebracht biertje.