Return to site

VRA op eigen veld verslagen door ACC mede dankzij 111 runs Rehmat Zulfiqar

'A good game of cricket on a brutally hot day' zegt Observer

broken image

[door Observer] Op deze stralende zaterdag was het een feest om bij binnenkomst op het laantje in het Bos het schitterende cricket veld van de op een na oudste cricketclub van Amsterdam te zien liggen (oudste club is VVV anno 1902). Wat een plaatje……!!

De aloude derby tegen de oude buren VRA is altijd speciaal, maar krijgt een extra lading als blijkt dat de WATCHERS van Cricket Europe – even als vorige week – ACC weinig kans op winst geven. ACC wint de toss en gaat fielden……. Op zo’n warme 30-graden dag?? Vanavond weten we meer.

VRA bat prima en bouwt een solide totaal op met Ben Cooper (69) en Peter Borren (95*) als belangrijkste contribuanten. Onze bowlers werken zich in het zweet, maar de fielders geven er de voorkeur aan om de batsmen uit te runnen. 4 keer raak en dat hadden er 5 moeten zijn. Kleine Rasool moest een snoekduik- stop met een gescheurde nagel bekopen. Hij was al gewend aan pijn lijden en glimlachte slechts als de bekende boer.

Na 46 overs en 240 runs op het bord meld ik tegen een kenner (familie) naast mij, dat het er 273 gaan worden. De kenner antwoordde dat hij daar onder de omstandigheden heel tevreden mee zou zijn, Borren stond er immers nog steeds. Het werden er uiteindelijk 270 en het was onbegrijpelijk, dat de voortreffelijk battende VRA-captain door zijn diverse partners zo weinig aan strike gelaten werd in de laatste paar overs. Was de captain iets agressiever geweest, dan lag er een century voor hem klaar en ook zeker een hoger totaal. Het werd 270 voor 7. Raza was met 0/30 in 10 overs onze zuinigste bowler geweest.

270 runs – ga er maar aan staan; maar dit is een batting paradijs, dus ……. De VRA attack met Gunning en Klaassen startte furieus, met voortreffelijk bowlen. De ACC Zulfiqar openers – Asad en Rehmat – werden onmiddellijk in het defensief gedwongen en gingen daar zeer verstandig mee om, met als resultaat gebrom over een lage scoring rate. Na 4 overs 4 runs. Bertus twitterde dat het 'brutally hot' was en Rehmat 'looks frustrated'. Het eerste was zeer waar, maar die frustratie bleek nog al mee te zijn gevallen toen Rehmat (foto) na ander half uur met een schitterende century van het veld stapte. Na 8 overs 22 runs op het bord met als commentaar “these two are still struggling”, maar dat was nu juist part of the game!

Na 12 overs hadden de broers het lek boven en stonden er 54 runs op het bord. Run rate 4,5 ! De bowlers werden van hun lengte geslagen met alle slagen uit het boekje gesteund door voortreffelijk voeten werk. Het veld zakte in. Het bleef “brutally hot”. 107/0 in 20 Eerst op 136 valt het 1e wicket: Asad 60 LBW. Een prachtige opening. Rehmat gaat onverstoord door nu gesteund door broer en captain Saqib. 161/1 in 30 – 110 te gaan in 20. De verzengende zon zorgt voor een schuivend paneel van toeschouwers slepend met hun stoelen, op zoek naar een voorlopig nieuwe schaduw plekje. De cricket geleerden van beide partijen – allen in shorts met witte staken - lurkten tevreden aan blauwe en waarschijnlijk lauwe flessen bier op een van de vele beschikbare doch helaas onbezette banken. Vermoedelijk bespraken zij de glorie van het spel en de makkes van cricketend Nederland.

Na 35 overs: 184/1 en de runrate blijft op koers liggen. Vooral Rehmat blijft de eye-catcher. Hij is de oudste van de 4 broers en tot nu toe de minst op de voorgrond tredende. Maar dit jaar is

voor hem alles anders. Met 33 runs (Punjab) en 48 (HDVS) verbeterde hij reeds zijn persoonlijke score en met bowling cijfers van 4-26 (Punjab) lijkt hij te zijn opgestaan in het spoor van de 3-ling. Zijn batten vandaag is zo sterk, met vooral de splijtende square cut als hoofd aanval wapen. De 200 komt op in 38 overs. 228 na 40. Maar dan slaat die verdraaide Nelson weer toe en moet Rehmat met 111 runs vertrekken. Een pracht innings!! Even later volgt ook Saqib voor 48. 244 voor 3 in 44. Even hapert de machine iets, maar Sikander (14* ) en Malik (8* ) maken het in de 49e over keurig af. 274/4 en ACC met 6 punten op een gedeelde 2e plaats. We waren getuige geweest van een good game of cricket on a brutally hot day.

Verslagje van CricketEurope's Rod Lyall:

''Put in by ACC captain Saqib Zulfiqar, VRA reached 270 for seven from their 50 overs, Peter Borren following up his match-winning 123 not out on Thursday with an unbeaten, 85-ball knock of 95, including nine fours and a six.

 

Earlier, Ben Cooper had made 69, but his wicket was one of four run-outs in the VRA innings, as ACC bowled and fielded with great discipline in the rising heat. Anis Raza did not take a wicket, but his ten-over spell conceded just 30 runs and kept the VRA top order from getting away to a flier, and it took Borren’s aggression towards the end to get his side up to a score which might just be defensible in the conditions.

 

ACC had other ideas, however, and an opening stand of 136 by Asad Zulfiqar and his elder brother Rehmat put the visitors firmly in the box seat.

 

Borren eventually trapped Asad in front for 60, but Rehmat then added another 105 with skipper Saqib, and when he finally departed for a 121-ball 111 which included 14 fours and a six, only 30 were needed.

 

Saqib fell soon afterwards, two short of what would have been his fourth half-century in five Topklasse innings, but although Zakir Kathrada did not last long, Sikander Zulfiqar and Usman Malik saw their side home by a six-wicket margin with four balls to spare.''

''Put in by ACC captain Saqib Zulfiqar, VRA reached 270 for seven from their 50 overs, Peter Borren following up his match-winning 123 not out on Thursday with an unbeaten, 85-ball knock of 95, including nine fours and a six.

Stand Topklasse na zaterdag j.l., bron CricketEurope

broken image

Scoresheets match, bron KNCB

broken image