Return to site

Zomi-lot thuis tegen HDVS: weer net niet, weer in laatste over

[door de Zomiaan] Na drie winst partijen uit drie wedstrijden waren de Zomi’s helemaal klaar voor de vierde slachtoffer. Tegenstander: Hermes DVS, angstgegner van seizoen 2019. Zij waren namelijk de tegenstander in ons kampioenswedstrijd waarin wij roemloos ten onder gingen in de aller laatste over van de wedstrijd. Extra motivatie om ze nu wel te verslaan!

Zonder de munt ooit opgegooid te hebben kregen beiden teams wat zij wilden, zij eerst batten wij bowlen.

 

Vastberaden begonnen wij de bowling met de allrounder M. Dukker die vorig jaar gescout is vanuit de Zami’s om nu in de Zomi’s te spelen. Hij ontving de bezoekers, bood ze koffie, zette het veld, begon de eerste innings met de bal, de tweede innings met de bat en de derde innings met de jug! Een enige echte all rounder. Zijn velen variaties met de bal zorgden dat de batsmen van Hermes hem liever wilden afzien. Aan de andere kant bowlde de teruggekeerde cricketguru Nagesh die voor zijn doen maar twee keer per week een volledig wedstrijd speelt.

Na 7 overs van de opnings bowlers stond Hermes slechts 12 voor 1. Nu was het de beurt aan ons nieuwe aanwinst Rahul More en de skipper Bart. Samen gingen zij door waar de openings bowlers waren geëindigd. Rahul bowlde consistent gunstige overs, Bart hield de batsmen liever op de teentjes door af te wisselen tussen briljante ballen, waaronder een wicket met een niet te raken bal op de offstump en korte ballen die afgestraft hadden moeten worden.

Na 15 overs was de totaal wel opgekropen tot 48 voor 2. Tijd voor andere bowlers, Rohit en Kees. Rohit die zich dit seizoen volledig focust op het bowlen begint aardig en pakt drie wickets uit 4 overs, waaronder een prachtige bowled op de offstump en een fenomenale caught and bowled (op de outfield hoor je nog wel klachten: “op zijn eigen bowling pakt ie ze wel”). Kees begon goed maar verloor al snel zijn concentratie door wat wides te gooien, hij pakte echter wel een belangrijke wicket, vond hij dan, want de rest wist al lang niet meer wie zijn wicket hij pakte.

Ondertussen besprak de skipper of hij al dan niet Tazze zou aanzetten, nota bene met Tazze zelf, aangezien er twee aardige batsmen in het midden stonden. Tazze vond zelf dat Joris eerst aangezet moest worden alvorens de skip de risico moest wagen. En met succes, nadat Joris zijn line en length had gevonden verleidde hij de ‘grote’ batsmen om voor de grote shot te gaan. Op de boundary stond Kees, de altijd ijverige fielder, die 35 overs lang op scherp staat en nu dus ook, snel op de eerste meters zorgt hij ervoor dat hij ruim op tijd is en pakt een mooie vangbal tien meter voor de boundary. Signaal voor de skipper om Tazze nu wel aan te zetten.

RawR

Dan de over van Tazze.... eerste bal, vol, op de wicket, batsmen kan alleen verdedigen, dot. Tweede bal, full toss, zes. Voorzitter schreeuwt vanaf de zijlijn: “Laat hem stuiteren!!”. Derde bal, Tazze laat de bal stuiteren maar iets te kort, weer zes, bal verdwijnt in het sloot. Tijdens het hervinden van de bal hebben Kees en Joris hun momentje in de bosjes. Wat er precies is gebeurd zal niemand ooit weten, resultaat: de bal was nat, Kees zijn shirt was vies, Joris had een glimlach. Vierde bal, weer een full toss, batsmen hoeft het alleen te schampen en het gaat voor vier. Tazze is boos, volledig op zichzelf en gooit de bal paar keer op de mat, vooral om zichzelf duidelijk te maken dat de bal moet stuiteren. Vijfde bal, de bal stuitert, batsmen verdedigt, dot. Zesde bal, de bal stuitert weer en hoe! De bal komt vol op de mid stump, batsmen misses, Tazze hits! Big wicket, big rawr, eight down.

Na 31 overs werd Hermes uiteindelijk uitgebowled voor 128 en hoewel dat volgens M. Dukker weer zo’n 70 runs hoger zou liggen op dit veld hadden wij er alle vertrouwen in. Echter wisten wij wel dat ons openings batsmen Roelof waarschijnlijk niet zou openen na een onenigheid met de cricket bal waarbij zijn schitterende zonnebril sneuvelde en hij een zere oog overhield na een ijverige duik op midwicket om de een tegen te houden.

Daar stonden zij, wie anders dan de allrounder M. Dukker en de geïmproviseerde opener/ wicketkeeper Joost, die in de eerste innings een aantal vangballen had gedropt maar ook mooie stumping had. Eerste bal, vol op de wicket, Michael verdedigt. Tweede bal, Michael speelt een shot richting square leg, echter de bal rolt amper van de pitch, Michael roept Ja!! Joost volgt de call, onterecht, run out, Joost mag terug naar de zijkant zonder een bal gefacet te hebben, diamond Dukk. Bart die net de bowling machine had aangezet om warm te draaien, moet al het veld in en begint aan een degelijk partnership met Michael.

 

Nadat Michael gevangen werd door naar eigen zeggen de ‘Michael Jordan’ van Hermes, kwam Kees het veld in. Echter kreeg Kees al op de tweede bal een terechte lbw en moest Roelof met inmiddels een blauwe oog het veld in. De partnership tussen Bart en Roelof verliep gestaag totdat Roelof zich verleidde tot een schot die met een top edge simpel door de keeper werd gevangen. Tazze kwam het veld in en probeerde zoveel mogelijk de strike te schenken aan zijn partner, Bart, die zich inmiddels had omgevormd tot een kat die al 3 keer was gedropt door Hermes. Al snel viel Tazze zijn wicket en daar kwam Dick die top fit aan de ochtend was begonnen door in de eerste innings pas na 13 overs! het veld in te lopen en nu in de tweede innings de een na snelste bowler van de Zomi competitie facete.

 

Hermes werd scherper en scherper met de bal en al snel vielen de wickets van Dick, een caught behind en Bart voor een skipper’s knock van 55. 100 voor 6, van de laatste 3 overs werden 29 runs vereist. Aan bat Joris, de tot cricketer omgevormde honkballer en Rohit die voor zijn beurt het veld in kwam omdat hij er alle vertrouwen in had om het klusje te klaren. Met ren- en vliegwerk moesten beiden mannen uiteindelijk 18 runs uit de laatste over behalen. Ondanks de zeven wides! in de laatste over kwamen wij 4 runs tekort. Weer net niet, weer in de laatste over! Over twee weken weer een kans om ons te revancheren

broken image
broken image
broken image