• A Warm Welcome

  broken image

  De Amsterdamsche Cricket Club, opgericht in 1921, is een open, sociale en succesvolle club, die zijn basis heeft op Sportpark Het Loopveld, op de grens van Amsterdam Buitenveldert en Amstelveen. Het ledental telt rond de 250 leden, m/v, junior, actief, niet-spelend en donateur.

  Als typisch Amsterdamse club combineren wij een bloeiend clubleven met het streven naar een hoog cricketniveau en sportieve successen. Van de zes zondagteams speelt het eerste XI in de Topklasse KNCB. Het tweede, uitkomend in de Eerste klasse, het derde in de Overgangsklasse, het vierde in 2e klasse en vijfde in 3e Klasse. Er wordt overal 'serious' cricket gespeeld. ACC 6 speelt in de Zomi klasse 1 waarbij het sociale aspect van cricket voorop staat. Op zaterdag spelen twee ACC elftallen in de Zami 1 en 2 competities.

   

  De jeugdafdeling bedient spelers en speelstertjes in de leeftijd van 8 tot 17 jaar, totaal 5 teams komen uit in de KNCB jeugdcompetitie. Elke zomer wordt er een Cricket Tour georganiseerd voor de jeugd (U18/U15/U12). De Amsterdam Cricket Tour 2024 vindt plaats van 22 juli tot 26 juli 2024 in het Engelse Oxfordshire. Het belooft nu al een waanzinnig spektakel te worden!

   

  Op doordeweekse dagen worden er vele friendlies gespeeld en begeleiden wij cricket clinics voor bedrijven en scholen.

   

  The spirit of cricket wordt op ACC met passie beleefd, van jong tot oud, van kruk tot crack. 'De club leeft!' is sedert jaar en dag het vaste motto waaronder ACC reilt en zeilt. Mede dankzij deze energieke clubcultuur, ons organisatievermogen en de kwaliteit van onze hospitality mag ACC zich verheugen in een grote reputatie in de Nederlandse cricketwereld.

   

  In onze inspanningen weten wij ons gesteund door onze sponsors en ACC-vriendelijke bedrijven. Wij stellen hen graag aan u voor. Mocht u op het idee worden gebracht om de sponsor pool van ACC te komen versterken of anderszins te doneren, dan zal Wim Pielage, voorzitter sponsorcommissie, u met open armen ontvangen: 06-53298448